Het op een goeie manier laten uitkomen van een set fotokaders kan lastig zijn. Wij geven graag een aantal voorbeelden waar je begint en hoe je een groep verschillende fotokaders in evenwicht brengt. Op deze manier kun je met een set fotokaders een kunstzinnige decoratie creëren.
Het bij elkaar plaatsen van een groep fotokades op een muur is uitstekend geschikt voor een serie (bijvoorbeeld flora, fauna of mensen) uit te beelden of een gebeurtenis van een groep mensen te vertellen. Bijvoorbeeld een vakantietrip, een jubileum of een bedrijfsuitje. Op de juiste wijze gegroepeerd oogt het geheel als een verhaal.


groep fotolijsten

Kies hiervoor een ruimte op een muur op ooghoogte. Ga uit van dezelfde kleuren of kleurtinten. Als je verschillende maten gebruikt, kun je spelen met de indeling. Voordat je de fotokaders op de muur aanbrengt, stel je de compositie samen op de grond, totdat je tevreden bent. Teken deze vervolgens over op de muur en hang de fotokaders op.


fotolijst boekenplank

Een groep fotokaders hoeft niet altijd aan de muur te hangen. Het is juist origineel op een (boeken)plank, in de kast of op andere meubelen zoals (nacht)kastjes. Op deze manier kun je een fotocollage combineren met andere decoratieve elementen zoals boeken, uitbeeldingen van je hobby (in het geval van het voorbeeld klassieke fotocamera's) en snuisterijen.


fotolijst zwart-wit foto

Dit is een prachtig voorbeeld van een combinatie van fotokaders met zwart-wit foto's in een verschillend formaat. Om de selectie en de indeling te vereenvoudigen is het belangrijk om van tevoren te bedenken welk verhaal je wilt vertellen, hoeveel ruimte het geheel mag innemen en waar je de fotokaders wilt ophangen. Meet eerst weer op de grond en op de betreffende muur of het uitkomt zoals je het voor je ziet! Op deze manier wordt het geheel meer dan de som der delen.