Checklist aanschaf fotokaders

Waar moet u nu precies op letten bij het kopen van een fotokader?

1: U bepaalt als eerste de afmeting van uw foto. Deze afmeting is bepalend voor de grootte van uw fotokader.

Een voorbeeld: U heeft een foto van 20x30 cm. Indien u de afbeelding zonder passe-partout wilt inlijsten dan kiest u een kader in formaat 20x30cm. (al onze kaders worden aangeduid in fotomaten). Wilt u de afbeelding inkaderen met daaromheen een passe-partout, dan heeft u uiteraard een groter formaat kader nodig dan het formaat van de foto. Raadpleeg deze tabel (onderaan de pagina) om met uw fotomaat te bepalen welk formaat kader en welk formaat (buitenmaat) passe-partout u nodig heeft.

2: Bepaal of u de kader hangend of staand wilt gebruiken. Als u weet of u de kader hangend of staand gaat gebruiken dan leest u vervolgens de omschrijving van het product om te bepalen of u de betreffende kader kunt ophangen en/of neerzetten. Alle fotokaders die zowel hangend te gebruiken zijn, zijn zowel horizontaal als verticaal op te hangen.

3: Bepaal de plek waar de fotokader komt te hangen. Deze plek is bepalend voor bijvoorbeeld de keuze van materiaal, de kleur, of het type glas. Op een lichte plek in huis kunt u het beste een donkere kleur kader kiezen. Een kader dat vol in de zon komt te hangen kunt u het beste in aluminium kiezen. Aluminium werkt niet dus kan goed tegen temperatuurschommelingen. Veel lichtinval op het glas kan resulteren in een spiegeleffect op het glas. Dit kunt u voorkomen door een kader te kiezen voorzien van anti-reflectieglas. 

4: Koop altijd een kwaliteitslijst om te voorkomen dat u na 1 jaar de fotokader moet vervangen. Het komt vaak voor dat goedkope kaders krom trekken of snel verkleuren. Goedkoop is vaak duurkoop!