De houten fotokaders van Walther hebben een warme uitstraling en verlenen een ruimte daardoor natuurlijke charme. Door de houtnerf is iedere fotokader uniek. We lopen de verschillende houten kaders van Walther even met u door. Het zijn er veertien, dus we bespreken ze in twee delen.


Grado

De houten fotokader Grado heeft een rechthoekig profiel en een geribbeld oppervlak. Grado is leverbaar in maar liefst negen verschillende kleuren en elf formaten van 10x15 tot 60x80 cm. Alle fotokaders tot een formaat van 20x30 cm zijn voorzien van een standaard waarmee u de lijst zowel horizontaal als verticaal kunt neerzetten.


Home

Home beschikt eveneens over een rechthoekig profiel en is daarnaast ruw afgewerkt voor een ongepolijste, moderne uitstraling. Deze houten fotokader is leverbaar in tien actuele kleuren en een hele reeks maten. Af-fabriek heeft Home een passe-partout met een schuin afgewerkte rand om foto's nog beter tot hun recht te laten komen.

Peppers

Het profiel van de Peppers houten fotokaders is vierkant, maar net als Home mat afgewerkt. Peppers is er in twaalf kleuren die in ieder interieur tot hun recht komen. De leverbare maten lopen uiteen van 10x15 tot 50x70 cm. Alle kaders zijn verkrijgbaar met een schuin afgewerkt passe-partout.

Meran

Meran is met zijn smalle en daardoor elegante, halfronde profiel een klassieker onder de houten fotokaders. Het oppervlak van het hout is mat gebeitst om een tijdloze charme te creëren.Bologna

De serie Bologna is voorzien van een 2,3 cm breed houten profiel dat is afgerond. De fijne houtnerf is mat afgelakt voor een klasse uitstraling. Er zijn vier kleuren en elf formaten beschikbaar van 10x15 tot 60x80 cm.Natura

De mooie nerf en het matte oppervlak maken de houten fotokader Natura breed toepasbaar. De vier natuurlijke houttonen van Natura stralen vooral warmte uit. Het rechthoekige profiel is leverbaar in dertien rechthoekige en twee vierkante (30x030 en 40x40).Manzana

De houten fotokader Manzana heeft een afgerond profiel en is mat afgewerkt. Er zijn acht mooie kleuren in een groot aantal maten leverbaar. Manzana is verder bijzonder, omdat deze houten fotokader het FSC keurmerk voor verantwoordelijk bosbeheer draagt.

In deel II over de houten fotokaders van Walther informeren wij u over nog eens zeven houten fotokaders van dit Duitse kwaliteitsmerk.