Aluminium fotokaders kenmerken zich door een strakke vormgeving, duurzaamheid een tijdloze elegantie. Vanwege het materiaal zijn ze ook licht wat vooral bij grotere formaten handzaam is.
Andere eigenschappen van aluminium fotokaders zijn de langdurende kleurechtheid, en zijn de aluminium wisselkaders van Walther Design volgens hoge kwaliteitsmaatstaven geproduceerd en standaard voorzien van ophangmateriaal voor zowel horizontale als verticale toepassing. Tot het formaat 20x30 cm hebben ze bovendien een standaard voor de praktische toepassing op bijvoorbeeld een bureau. We lopen de diverse aluminium fotokaders van Walther even langs.


Chair

Fotokader Chair is een klassieker met een smal ontwerp en een mat geborsteld oppervlak.Dit aluminium fotokader is leverbaar in acht kleuren en elf standaard formaten (van 10x15 cm tot 50x70 cm). Ook zijn er drie hypermoderne vierkante exemplaren leverbaar in de maten 20x20 tot 40x40 cm. Formaten vanaf 40x50 cm levert Walther met een uiterst stabiele galerie-ophangset.


Aluline

Bij Aluline staat tijdloze elegantie in actuele kleuren centraal. Bovendien beschikken de Aluline aluminium fotokaders over een schuin afgesneden passe-partout waardoor de afbeeldingen nog beter uitkomen. De lijst zelf is net als de Chair voorzien van een geborsteld oppervlak, maar hij is met een breedte van drie centimeter wel groter. Walther levert Aluline in drie prachtige kleuren en negen standaardformaten (van 10x15 tot 50x70 cm). Ook Aluline heeft voor ophanggemak en stabiliteit vanaf 40x50 cm een galerie-ophangsysteem.


Spacy

De aluminium fotokaders uit de Spacey serie zijn elegant en chique. Ze hebben een vierkant kader met een geborsteld oppervlak en zijn leverbaar in vier kleuren: zwart, staal, zilver en goud. Kopers kunnen kiezen uit maar liefst dertien standaard formaten van 10x15 tot 70x100 cm en drie vierkante formaten in de afmetingen 30x30 tot 50x50 cm. Ook hier bieden de kleine kaders praktische ophang- en opstelmogelijkheden en hebben de grotere fotokaders een galerie-ophangsysteem.