Welke wijzen zijn er om fotokaders op te hangen?

Ophangen van uw kader met schroef en plug.

Een van de meest gebruikte manieren om uw kaders op te hangen zijn de aloude schroef en plug. Echter vergt dit wel de nodige tijd en meetwerk. Vaak zijn beugels aan de achtezijde van de kader voorzien van een uitsparing. U moet de ruimte tussen 2 ophangbeugels opmeten en dit dan uitmeten op de muur. Vervolgens kunt u de gaten boren en de schroeven monteren. Zoals u weet is dit de meest voorkomende manier van het ophangen van lijsten.

Ophangen van uw fotokader met een koord.

Een andere veel gebruikte manier is nog wat eenvoudiger en vergt slechts 1 enkele schroef. Dit kan als de kader is uitgevoerd met een ophangkoord. Vaak zijn dit de wat grotere fotokaders zoals formaat 40x60, 50x70 en 60x80 cm. Wilt u er zeker van zijn dat de kader die u wilt voorzien is van zo'n ophangkoord ? Lees dan de omschrijving goed door. Maar u kunt er ook vanuit gaan dat alle fotokaders 40x60 cm  en groter voorzien zijn van een ophangkoord.

Ophangen van u kaders(s) via een ophangrails. 

Er zijn diverse ophang systemen verkrijgbaar waardoor het ophangen van kaders een eenvoudige klus wordt. Het ophangen van een rails aan het plafond vergt eerst wat meer werk maar maakt het daarna wel eenvoudig en later een kader extra bij te hangen. Doordat de rails er dan al is hoeft u alleen een extra koord in de rails te schuiven waardoor u snel een extra ophangmogelijkheid creeert. Enkele systemen zoals Arti-tec zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Wij kunnen ze helaas niet leveren omdat de rails 2 meter of langer zijn. Hierdoor wordt het zeer kostbaar om dit per post te versturen.
Wij raden u daarom aan om dit te kopen bij een bouwmarkt bij u in de buurt.