Voor een basisfoto is een standaard, "kant-en-klaar" fotokader een geschikte keuze en meestal goedkoper. Als het echter gaat om beeldende kunst of betekenisvolle foto's, dan zijn er vele redenen waarom een consument kan besluiten om af te zien van de standaardformaten en in plaats daarvan te kiezen voor een professionele fotokader. Aangepaste fotokaders zijn een geweldige manier om de schoonheid van uw souvenirs of kunst te beschermen, te presenteren en te verbeteren. Ze bieden een betere conservering door middel van zuurvrije materialen die zijn ontworpen om de inhoud te beschermen tegen lichte en verschillende milieugevaren. Tot slot, kunnen ze worden gemaakt voor elke smaak en elk budget, terwijl ze toch een hoge kwaliteit bieden.

 

De keuze tussen standaard en aangepaste fotokaders

Hoewel de ruimte die u heeft een belangrijke factor is bij het kiezen van een maat voor uw fotokader, is de populariteit van de maat ook belangrijk. Als u een standaardformaat voor een fotokader kiest, kunt u waarschijnlijk bij de meeste winkels een lijst ophalen. Als u kiest voor een minder gangbare maat, moet u waarschijnlijk een aangepast fotokader bestellen. Hierdoor heeft u veel keuze, maar het kan wel wat meer kosten. Een voordeel van aangepaste fotokaders is dat u de materialen kunt kiezen die gebruikt zijn bij het maken van de kader. Op deze manier kunt u uw stuk laten opvallen op een manier die de aandacht trekt en die past bij de stijl van uw woning. Daarnaast kunt u advies krijgen over wat het meest geschikt is voor uw memorabilia en hoe u de levensduur ervan kunt verlengen.

 

De keuze tussen de verschillende kleuren

Als het gaat om de kleur van een fotokader moet u rekening houden met veel verschillende variabelen. Welke kleur past bij uw bestaande inrichting? Welke kleuren komen het beste tot hun recht in uw bedrukking? Wilt u een kenmerk van uw kunstwerk maken of wilt u het afgewerkte effect meer ingetogen maken? Wat is de trend? Hoe zou mijn persoonlijkheid zich in kleur manifesteren? 

 

Dit geldt ook voor de kleur van de houder, hoewel de meest populaire kleur van de houder wit is. Het is een onopvallende kleur die het mogelijk maakt dat uw ogen zich zonder afleiding op het beeld kunnen vestigen. Onderschat het effect niet dat een dubbele montering kan hebben op het eindresultaat. Het introduceren van meerdere lagen in het ontwerp kan uw ontwerp echt een 'wow'-factor geven.

 

De keuze van oriëntatie

Traditioneel is het beste om de oriëntatie van uw foto (of het nu gaat om een portret of een landschap) af te stemmen op de afmetingen van de muur waaraan u van plan bent om hem op te hangen. Als de muur relatief hoog en smal is, raden we u aan om een portret op te hangen. Ook als de muur vrij breed is, raden we u aan een liggende afbeelding op te hangen. Het eindresultaat zal logischer en comfortabeler aanvoelen om naar te kijken.

 

Als u meerdere ingelijste afbeeldingen wilt ophangen, sluit dan meerdere kaders in verschillende richtingen in elkaar aan om een fotowand te creëren. Laat het de lijstenmaker weten, en hij zal alle hardware toepassen om aan uw verzoek tegemoet te komen. Als u besluit om een afdruk van funky street art schuin op te hangen, zal de lijstenmaker dit graag voor u doen, of hij levert een zak met hardware om het zelf te bevestigen.