3 tips om een fotokader op te hangen zonder te boren

Categorieën: Nieuwe fotokaders
Geplaatst: Juli 20, 2020

Wilt u graag een fotokader of schilderij ophangen, maar het liefst niet in de muur boren? Of u nu de wand niet wilt beschadigen of geen held bent in het ophangen van lijsten; er zijn genoeg alternatieven waar geen boormachine bij aan te pas komt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een klevende spijker? Of een stijlvolle wandplank als alternatief? In dit artikel geven we drie tips om een fotokader op te hangen zonder te boren. 

 

Een handig alternatief: de klevende spijker

Met het gebruik van een klevende spijker kunt u de boormachine in de kast laten liggen. U heeft namelijk geen gereedschap nodig om de spijker aan de muur te bevestigen. Dit komt door de zelfklevende strip op het product. De spijker kan op allerlei verschillende ondergronden worden geplakt, ook op behang en pleisterwerk. Daarnaast is het mogelijk om de zelfklevende spijker in hoogte te verstellen, zodat het fotokader altijd op de perfecte hoogte hangt. 

 

Raakt u na een tijdje uitgekeken op de foto? Of bent u van gedachten veranderd en wilt u het kader graag verplaatsen? Dit is geen probleem met de Tesa zelfklevende spijker. De strip kan namelijk na gebruik zonder sporen worden verwijderd. Ideaal, toch? Houd echter wel rekening met de gebruiksaanwijzing van het product. Het klevende gedeelte van de strip kan namelijk geen twee keer worden gebruikt. Pak in dit geval een nieuwe strip, er zitten namelijk meerdere in een verpakking. 

 

Stijlvolle wandplank

Vind u het niet erg om in de muur te boren, maar wilt u graag meerdere fotokaders ophangen? Het kan een heel gedoe zijn om meerdere gaten in de muur te maken. Een goed alternatief is de wandplank. Dit is ideaal voor wanneer u graag flexibel wilt kunnen decoreren en snel uitgekeken raakt op bepaalde foto’s of posters. Kies voor een plank die goed past bij de rest van uw interieur. Dit kan een houten exemplaar zijn of een simpele zwarte of witte plank. Daarnaast is de wandplank ook nog eens multifunctioneel. U kunt deze namelijk ook gebruiken om planten, boeken en andere woonaccessoires op te zetten. 

 

Zet een grote fotolijst op de grond

In plaats van een fotokader ophangen, kunt u deze ook gewoon op de grond neerzetten. Op deze manier heeft u geen spijkers of ander gereedschap nodig en kunt u de fotokaders gemakkelijk verschuiven of verplaatsen. Makkelijker kan het bijna niet. Kies het liefst voor een grote lijst met bijzondere foto of poster en plaats deze op een neutrale plek tegen de muur. Het is ook een optie om meerdere lijsten met verschillende formaten met elkaar te laten overlappen. Zo creëert u een speels effect.