Een van de fabrikanten waar Fotokadersonline.be zijn producten van betrekt is het Duitse Walter Design. Een bedrijf met een historie die teruggaat tot 1933.


In dat jaar start Karl Walther in Dresden met een fabriek voor de productie van fotoalbums. Door de oorlog liggen de zaken stil, maar in 1949 wordt er een herstart gemaakt. In 1985 start Walther Design met de productie van fotokaders in Nettetal, vlak over de grens bij Venlo. Daar zit het bedrijf nu nog steeds met een 8.000 vierkante meter groot magazijn op een terrein van 26.000 vierkante meter. Walther Design levert zijn producten – naast fotokaders ook woonaccessoires en schrijfwaren – aan meer dan 3.000 klanten in 50 landen. De marketing en logistiek die met de 4.000 artikelen uit het assortiment gemoeid zijn, worden door 60 medewerkers ter hand genomen.


Design en kwaliteit

Inmiddels is de productie van de fotokaders verplaatst van naar Zuid-Oost Azië en enkele andere Europese landen. De faciliteiten daar produceren in nauwe samenwerking met hun Duitse opdrachtgever om de hoge kwaliteitscriteria en het gewenste designniveau te halen. Hierdoor kan Walther Design een actueel en breed aanbod fotolijsten aanbieden. Dit bestaat onder meer uit verschillende soorten houten fotokaders, kunststof fotokaders, aluminium fotokaders, polystyreen fotokaders en randloze fotokaders. Van al deze soorten fotokaders is een ruime keuze aan formaten, modellen en kleuren voorhanden.