U wilt een foto gebruiken in een lijst die u al heeft maar de foto is te klein, wat nu?

Geplaatst: Oktober 20, 2003

Wanneer gebruikt u nu een passe-partout?

1. Indien u een foto wilt gebruiken in een lijst die u al in bezit heeft, maar lijst is te groot, of de foto te klein…
2. U heeft een afwijkende fotomaat. Ook hiervoor is een passe-partout op maat de ideale oplossing. Heb je bijvoorbeeld een foto van 23x36 cm? Dit is geen standaard maat foto en dus is hier ook geen standaard maat fotolijst voor te vinden.
3. Wat nu? Hoe bestel ik dat?

Het principe is simpel. Als u een moeilijke/afwijkende fotomaat heeft neem dan een grotere standaard formaat fotolijst met daarin een passe-partout. Neem dan wel een passe-partout die ongeveer 5 cm rondom de foto groter is. Dit is het mooist. LET OP: rondom 5 cm betekent dus 10 cm per kant!! De uitsparing/gat vd passe-partout kunnen we dan passend maken voor uw foto van 23x36 cm.

In dit geval bestelt u dus een fotolijst 40x50 (rekening houdend met de 5 cm rondom de foto aan passe-partout zou de buitenmaat vd passe-partout dan zijn: 23(+5+5) x 36(+5+5) = 43x46 cm. Op basis van de afmeting vd buitenmaat vd passe-partout kiest u een standaard formaat lijst die het dichts in de buurt ligt van de buitenmaat vd passe-partout. In dit geval dus een lijst 40x50. U bestelt in dit geval een matwerk passe-partout met een buitenmaat van 40x50 en een binnenmaat van 23x36 cm. Tevens bestelt u een fotolijst 40x50.

Dus kort samengevat:

Tel ongeveer 10 cm bij de lengtemaat en breedtemaat van uw foto op. Deze maat wordt de buitenmaat van uw passe-partout en tevens de lijstmaat.

Handige Tip: Teken hetgeen u bestelt even uit op papier. Dit helpt altijd enorm!

Een op maat gemaakte passe-partout bestelt u via onderstaande link:


passe-partout