Beglazing bij fotokaders helpt altijd om uw mooie foto’s in te kaderen. Niet alleen het restaureren van uw foto's, maar ook kunnen ze beschermen tegen elk soort buitenelement, stof en verkleuring. We weten dat een foto meer zegt dan duizend woorden we willen er zeker van zijn dat uw foto's of kunstwerk echt opvallen en beschermd zijn! Er zijn over het algemeen twee soorten beglazingen die gebruikt worden om fotokaders te maken. Dit zijn glas en plexiglas. Daarom hebben we hieronder voor u de verschillen tussen fotokaders van glas en plexiglas opgesomd.

 

Waarom kiezen voor fotokaders met glas?

U vindt waarschijnlijker glas in een plaatselijke kader makerij omdat het vaak als een meer "professioneel" materiaal wordt beschouwd. Glas is natuurlijk fragiel, maar is over het algemeen nog steeds minder gevoelig voor krassen, waardoor het gemakkelijker schoon te maken is. Echter, kan het ook aanzienlijk zwaarder zijn dan acryl. Voor grotere fotokaders kan het gewichtsverschil tussen glas- en acryl aanzienlijk zijn, daarom wordt glas vaker gebruikt voor kleinere fotokaders. Ook kan glas goedkoop worden gerecycleerd. Plexiglas is moeilijker en dus duurder te recycleren, omdat er petrochemische producten bij betrokken zijn.

 

Waarom kiezen voor fotokaders met plexiglas?

Online shops die fotokaders verkopen gebruiken meestal acryl om de kans op schade tijdens de levering te verkleinen. Het gebruik van glas kan leiden tot problemen, zoals het moeten vervangen van een beschadigd product, evenals de mogelijke aansprakelijkheidskwestie. Glas is namelijk scherp en gevaarlijk wanneer het verbrijzeld is. Daarnaast is plexiglas vaak duidelijker dan glas en vanwege het lichte gewicht is acryl ook voordeliger om te verzenden. Als het gaat om de prijs, kan acryl eigenlijk duurder zijn dan glas, maar biedt de bovenstaande voordelen. 

 

Wat zijn de overeenkomsten tussen glas en plexiglas?

De beglazing van de fotokader dat bestaat uit glas of acryl / plexiglas helpt om de lucht, vervuiling of vocht weg te houden die schade kunnen veroorzaken of de levensduur van uw werk kunnen verkorten. Niet alleen dit, maar beide vormen hebben enige UV-bescherming die helpt om achteruitgang te voorkomen, maar kunst mag nooit in direct zonlicht worden geplaatst. Kort samengevat; moet u acryl gebruiken voor alles wat groter is dan 15 cm x 20 cm en indien u uw kader verzendt en geld wilt besparen. Zo loopt u niet het risico dat het glas breekt en de originele foto beschadigt als deze aan een muur in een omgeving hangt.