Fotokaders ophangen zonder te boren

Categorieën: Nieuwe fotokaders
Geplaatst: Maart 30, 2021

Foto's en kunstwerken zijn een prachtige manier om uw eigen stempel op uw huis decor te drukken. Maar het hameren van spijkers in de muur kan een beetje een ontmoedigende taak zijn en een die waarschijnlijk uw muren zal beschadigen. Gelukkig zijn we hier met een eenvoudigere, minder stressvolle oplossing. Hieronder geven we u tips over hoe u foto's zonder spijkers kunt ophangen en welke bevestigingen u kunt gebruiken voor minimale schade aan uw muren.

 

Gebruik ophangstrips

Een van de meest populaire manieren om fotokaders zonder spijkers op te hangen is door gebruik te maken van ophangstrips. Deze speciale strips bevatten een drukgevoelige lijm die blijft zitten totdat u klaar bent om deze te verwijderen, zodat er geen resten of beschadigingen achterblijven. Dit is een groot voordeel aan lijm, onnauwkeurigheden kunnen snel worden gecorrigeerd, lijmresten kunnen eenvoudig worden verwijderd met een beetje water en zeep. Indien u de fotokader wenst te verwijderen van de muur is het aangeraden om deze niet als een plug van de muur te verwijderen, maar door het te draaien, zodat het pleisterwerk niet van de muur komt. Wanneer u ophangstrips bestelt, worden deze geleverd in twee delen: een deel dat aan het kozijn hecht en een deel dat aan de muur plakt. Het lijmen is geschikt voor kleine fotokaders tot 10 kg, afhankelijk van het materiaal van uw muren. 

 

Gebruik een hangrail 

Een hangrail biedt een oplossing zonder spijkers die zowel flexibel als duurzaam is. Foto's of schilderijen worden bevestigd aan een metalen kabel die aan de muur bevestigde rail wordt opgehangen, zodat u de hoogte en de positie van uw fotokaders moeiteloos kunt aanpassen. Het zorgt ook voor een stijlvol en elegant ontwerp van uw ruimte. Hangrails maken het heel gemakkelijk om uw kaders te vervangen, of om hun karakter te veranderen wanneer u maar wilt. U hoeft alleen maar de kabel op de rail te schuiven, en voilà! En het belangrijkste is dat ze geen enkele schade aan uw muren achterlaten. 

 

Gebruik van kleefhaken

Zelfklevende haken kunnen een goede optie zijn voor het ophangen van kunst en foto's.  De haken zijn ontworpen om aan de muur te plakken met behulp van een plakstrip. Vervolgens kunt u uw kaders ophangen door de draad van uw fotokader op de haak te leggen. Muurhaken kunnen ook worden gebruikt voor het ophangen van diverse andere zaken zoals haardrogers of andere elektrische apparaten. Het grote voordeel van het gebruik van kleefhaken is dat er geen gereedschap of apparatuur voor nodig is. Ze zijn dus heel eenvoudig te installeren. Bovendien veroorzaken ze geen vlekken op uw muur als het tijd is om ze te verwijderen. Het is niet aan te raden om haken te gebruiken voor iets dat zwaarder is dan twee kilogram, aangezien de haken eenvoudigweg worden vastgehouden door zelfklevende strips. Ook plakken ze niet goed op bakstenen, structuurmuren of zelfs op behang. U kan dit controleren op de verpakking.

 

Dus wat is de beste manier om een foto zonder nagels op te hangen? De ideale oplossing hangt af van de verschillende groottes en gewicht van uw foto's. Gebruik uw beoordelingsvermogen om te bepalen welk ophangsysteem het beste aansluit bij uw behoeften.