4 tips voor het mixen en matchen met fotokaders

Categorieën: Nieuwe fotokaders
Geplaatst: Juni 30, 2021

Fotokaders kunnen niet ontbreken in het moderne interieur. Het maakt uw huis niet alleen een stuk gezelliger, maar ook geeft u een persoonlijk tintje aan de inrichting. Het is al een hele tijd populair om verschillende stijlen, formaten en vormen fotokaders met elkaar te mixen en matchen. Er zijn diverse soorten kaders, maar hoe combineert u deze op de juiste manier met elkaar? Wij geven vier handige tips voor het combineren van fotokaders. 

 

Kies een kleurenpalet passend bij het interieur

Voordat u verschillende fotokaders gaat aanschaffen, is het belangrijk om van tevoren een kleurenpalet te kiezen. Welke kleuren passen goed bij uw interieur of zouden een echte toevoeging zijn? Het kleurenpalet kan bestaan uit een aantal basistinten en één of twee opvallende kleuren. Kijk vooral naar welke kleuren u mooi vindt en terug komen in uw huidige interieur. Kies vervolgens een aantal foto’s of kaders in de gekozen kleuren om met elkaar te mixen en matchen. Op deze manier kunt u verschillende fotokaders naast elkaar zetten zonder dat het rommelig wordt. U creëert als het ware een passend en rustig geheel. 

 

Verschillende vormen en formaten

De meeste fotokaders zijn rechthoekig of vierkant, maar er zijn nog veel meer andere vormen. Door verschillende vormen naast elkaar te zetten, creëert u een dynamisch effect. Houd natuurlijk wel rekening met de foto die u wilt tentoonstellen. Als u de volledige afbeelding in beeld wilt hebben, is een rechthoekig exemplaar het meest praktisch, maar een ronde kader is een echte eyecatcher in uw interieur. Bovendien zijn er diverse formaten kaders verkrijgbaar. Combineer verschillende formaten met elkaar en creëer een speels effect. Wees vooral creatief en probeer meerdere combinaties te maken. Niks is te gek en alles kan!

 

Combineer meerdere stijlen met elkaar

Het frame van de fotokader kan gemaakt worden van diverse materialen. Voor elk type interieur is er een geschikt materiaal. Kijk naar het uiterlijk, maar vergeet de praktische eigenschappen niet.

 

Aluminium heeft doorgaans een zilvergrijs uiterlijk en is een van de populairste materialen voor fotokaders. Het materiaal past goed bij een basic, chique of modern interieur. 

Houten fotokaders zijn verkrijgbaar in alle formaten en vormen. Hout zorgt voor een warme uitstraling en is daarom geschikt voor alle woonstijlen. 

Op zoek naar een budget fotokader? Kunststof is betaalbaar, verkrijgbaar in meerdere kleuren en zorgt voor een moderne uitstraling. 

Wilt u graag het accent leggen op de foto? Een glazen fotokader heeft geen rand en zorgt ervoor dat alle aandacht wordt gericht op de inhoud. 

 

Wees creatief!

Het mixen en matchen met fotokaders lijkt misschien moeilijk, maar dit is het helemaal niet. Wees creatief en kies kaders die bij uw stijl passen. Het is daarnaast een optie om met de trends mee te gaan; een fotokader kan immers snel vervangen worden. En natuurlijk hoeft niet elk exemplaar een foto te bevatten. Zo kunt u bijvoorbeeld een quote inkaders of een mooie poster aanschaffen. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

In het assortiment van Fotokaders Online vindt u honderden verschillende fotokaders van diverse materialen. Er is voor ieder wat wils. Kunt u het juiste exemplaar niet vinden? Of lukt het mixen en matchen niet helemaal? Wij helpen u graag verder. Stuur gerust een mail of neem contact op via de telefoon.